NOT MUCH

Här händer det inte mycket. Har hemtenta idag så bloggen har fått lida lite. Ingen idé att lägga upp dagens outfit heller då den mest består av myskläder och morgonrock =) Har inte hunnit göra så mycket mer än att älta vad tråkigt det är att sitta inne och göra hemtenta. Men imorgon hoppas vi på bättring!


SNYGGA SKOR x 2

Grandpa.se har mycket fina saker, bl.a. dessa snygga skor: 

 
Swedish Hasbeens 2795 kr. Coola träsko-inspirerade dojor.

Whyred, 2800 kr. Fina mockaskor med kilklack, vilket jag alltid tycker är mer bekvämt.


INKÖP

Köpte skinntightsen från Lindex som jag tidigare har skrivit om. Sedan köpte jag även en byst att förvara halsband på och även ha som en fin inredningsdetalj:



299 kr på den nya butiken som ligger vid toaletterna i St:Persgallerian, Uppsala (kommer inte ihåg namnet på butiken).



Köpte även Promarker tuschpennor i 12 olika färger, 29 kr/ st. De ska jag använda till att måla modeteckningar då de, till skillnad från andra tuschpennor, inte bildar olika fält och streck i färgen beroende på hur många gånger man har målat på samma ställe.


LOPPISFYND

Hittade en rolig klocka på loppis vid Vaksala torg:



Söt att matcha tillsammans med andra guldarmband och klockor



Kostade endast 30 kr =)
 

3 + 1

Tre plagg från New Yorker:





Chanelinspirerad kavaj med kedjor runt kanterna.




1 plånbok från Vero Moda:




Snygg skinnplånbok med mobilfack på baksidan.

MODETECKNINGAR

Har skapat lite modeteckningar i försök till att få till någon snygg illustration till mitt visitkort. Har dock inte hittat riktigt den rätta känslan som jag vill ha ännu.

           

  







                 










 




JULKLAPP

Denna fina bok skulle jag vilja ha i julklapp:




Louis Vuitton - Art, Fashion and Architecture som är ett uppsalgsverk inom områdena konst, mode och arkitektur och innehållger en massa fina bilder. Den kostar 125 euro (ca 1 346 kr) och finns att köpa exklusivt i Louis Vuittons butiker.

SNYGGT I BUTIK

Idag kom studiebidraget, så då var jag och kollade en sväng på stan. Hittade en del godbitar:



Grymt snygga byxor, 399 kr på Lindex. Dock var de lite konstiga nedtill, var nämligen enormt små och tighta runt vaden.




Hittade en liten Chanelinspirerad kofta på H&M 299 kr.




Hålstickad tröja från H&M, 299/399 kr (minns ej).




En luden liten sak från H&M och ett maffigt halsband 199 kr. Har dock inte bestämt mig om jag gillar denna ludna trend eller inte.




Är sugen på att köpa en grå hoodie, denna från H&M var dock inte helt klockren, men billig: 149 kr. Jätteskönt att skrota runt i hemma, men även jättesnyggt att ha tillsammans med mer dressade kläder till vardagsoutfiten. Skulle vilja ha en med luva och dragkedja, och gärna att dragkedjan följer längs med luvan också, likt Acnes hoodie som dock kostar 995 kr:






Megastor ring från Gina tricot som kostar 129 kr om jag inte minns fel.




Stor ring från H&M.


DAGENS

 



Jacka Weekday, Kavaj second hand (klädkammaren), linne Cubus, tights H&M, skor Din Sko.

PANTERTANT

Vill gärna ha dessa ringar som Caroline har köpt:



Caroline köpte flera för att även kunna sälja några på hennes bloppis. Men jag tyckte det var snyggt att ha flera av samma ring, kanske ska investera i tre likadana ringar och bära dem så här.

VASSA KLACKAR

Tydligen så har Louise Goldin designat skor för Topshop. Detta är resultatet:



Riktigt häftiga pjucks, men de lär väl gå för en hel del.

MORE IS MORE

Har inte varit någon fan av trenden att ha en massa olika armband och snören på sig samtidigt. Men dessa två bilder visar ganska häftiga kombinationer:


 


Gillar den första bilden med två klockor extra skarpt, känns som en sjuk grej att ha två klockor på sig samtidigt, men varför inte, jag kanske ska prova, det var ju snyggt.

SKINNBRALLOR



Såg att dessa skulle finnas på Lindex för 399 kr. Ska nog gå och ta mig en titt på dem. Skönt att det är mer tights än byxa också, det är ju faktiskt så mycket skönare att gå runt i tights hela livet.


KORS OCH ROSOR

  
Snyggt armband från Lindex. Skulle dock vilja ha det som halsband.


SILVERSMYCKEN

Hittade ett gäng fina smycken på Fashionology.

   

MODEILLUSTRATION

Älskar modeillustrationer! Vissa kan vara helt fantastiska som konst i bland annat form av tavlor, tapeter och textilier. Cassandra Rhodin, känd från bland annat H&M home's kollektioner, är en av de stora modeillustratörerna som gör enormt fina teckningar. Själv kan jag måla hyfsat men är tyvärr inte jättebra på just modeteckning. Men för några veckor sedan köpte jag två modeillustrationsböcker på internet för att få lite tips och idéer så att jag kan bli bättre. Ena boken är även en liten guide till hur man gör illustrationer i Photoshop och Illustrator. Så dessa ska jag ta mig tid att granska: 

 

MAGAZINES

Alla dessa underbara månadsmagasin som finns att köpa, känns som en lyx i vardagen och kan bidra med mycket inspiration.




Norska tidningen SIA erbjuder mycket fina modefotografier, även herrmode.



Häftig accessoar som jag gärna skulle ha på någon av mina visningar. Känns tyvärr lite väl extremt att bära ögonlapp för en partykväll.



Häftigt med lite kulör på byxor, och att de är höga i midjan. Sidenmaterialet känns även helt rätt för hösten, men jag ser dem hellre i en lite lösare modell. Vissa bälten kan på ett nytt sätt bäras över axeln som på bilden, även halsband kan få en ny uppsving genom att hänga på detta sätt. Gärna kedjor! Tillsist så känns även dessa nätstrumpbyxor som hon har på armarna häftigt, något som jag gärna skulle ha på mina visningar.



Helt underbara smycken från chanel! Gillar läppstiftet i den svarta nyansen, vet inte när jag skulle våga mig på att bära det, jag som inte ens vågar utanför dörren med ett rött läppstift ännu.




Franska Vouges snygga framsida som inspirerar till att klä sig boho chic.



Coolt med oversizade och metalliska diadem. Skulle gärna äga just detta från Givency.





Häftig hårinstallation. Eiffeltornet har under hösten sett både som tryck på kläder och som smycken.


FLÄTAT

Hittade en jättefin väska på VILA:



Har kollat på den några gånger, men känner att jag inte har råd med den även fast den bara kostar runt 300 kr. Men jag låter mig inspireras av tekniken att fläta läder med dragkedjor, skulle kunna bli något snyggt på en klänning t.ex.

SPETS

Hittade denna bild på en blogg för ett bra tag sedan, minns inte vilken: 



Men det är iaf en fin outfit med en häftig idé att ha en spetstopp/bh ovanpå ett linne/t-shirt. Har försökt matcha det likadant själv några gånger, men inte lyckats än.


PUNK

Aldrig trodde jag att jag frivilligt skulle vilja se ut som en punkare, men den här bilden på jackan motbevisar detta lite:



Coolt att göra jackan helt personlig. Visserligen börjar nitar försvinna lite ur modet, men gillar blandningen med  neonfärger som på denna jacka.

FEGISSVART

Tillskillnad från alla svarta fega outfits man har, speciellt på vinter, så lyser den här gamla bilden på Agnes Deyn upp:


LATE

Hittade en bild på mig från modevisningen i måndags:



Otto med vän.
Här ser ni även det fina miljön som visningen var i.
Jacka New Yorker, byxdress Jimmy Choo för H&M, väska Björn Borg.

JULMARKNAD

Såg precis att Beckmans ska ha julmarknad den 12-13 december som de brukar ha varje år. Mer info på facebook: Julmarknad - Beckmans Designhögskola. Missade den förra året, men i år ska jag minsan se till att jag åker dit. Man kan fynda riktigt häftiga designgrejer som eleverna gjort under året.


LITE INREDNING

Såg senaste nummret av Residence när jag var och handlade på Konsum. Jättefin framsida, så här skulle jag vilja ha det i mitt vardagsrum bara svart och vitt:




Jättefin tavellist också, kanske ska sätta upp en själv där man kan blanda en massa olika konst och saker.
På Sköna hems hemsida hittade jag precis dessa häftiga lampor:



Fin bild! Dessa lampor skulle man lätt kunna göra själv. Köpa en gammal lampa på någon loppis som man tar av tyget för skärmen och sedan målar helt i vitt eller någon annan färg som man känner för.

PONCHO ELLER HALSDUK

Hann även in en sväng på Åhlens idag och hittade denna fina haldsuk:



Har länge varit sugen på att köpa en halsduk, istället för en massa scarfs som jag har. Och denna i leopardmönster var hur fin som helst. Just nu är jag dock pank, så får vänta tills "löningen".
Hittade även denna fina poncho hos Linn som hade varit på Accents pressvisning för vår och sommar:



Perfekt att ha över skinnjackan när det börjar bli lite varmare.


GRÄDDGASQUE

Igår var det dags för den årliga gräddgasquen där ekonomerna från Handels, Stockholms Universitet och Uppsala samlas för att äta middag och parta lite. Jag och några vänner gick dock bara på eftersläppet och hade egen förfest och middag innan. Var iaf grymt kul. På mig hade jag dock inte klänningen som jag sydde för kvällen, kändes inte rätt för kvällen när jag väl var klar med den så det blev ett säkert och fegt kort istället, min svarta favoritklänning från Vila och även en liten söt huvudbonad som jag köpte på H&M för ett tag sedan:



Sofie



Anna

Lägger upp en bild på den färdiga silverklänningen snart, får ta det någon dag då jag har sminkat upp mig lite festligt, för just nu sitter jag i soffan under täcket med mjukisar och är lite trött efter gårdagen. Var dock och gymmade imorse, helt otroligt. Var inte helt självmant, men vaknade upp med ett ryck då jag kom på att jag faktiskt hade bokat ett pass kl 11.30. Suck! Och efter att man missat ett pass tre gånger så blir man avstängd i en månad, har redan en varning, så det var bara att kravla sig ned till Centralbadet. Blev dock till att tvinga ned pojkvännen på stan efteråt för att moffa i oss Mc Donalds till lunch och chili cheese bollar på Max till efterrätt =)

SILVER

Var och köpte tyg idag igen. Tänkte mig att jag skulle sy en klänning i morgon som jag ska ha på Gräddgasquen på kvällen. Blev så inspirerad av Versaces silvriga tyg så köpte två olika silver tyg, ett krispigt silvrigt och ett i konstläder samt ett silverrep att ha i midjan. Är inte riktigt säker på hur jag kommer att sy den tillslut men tog fram lite olika förslag på provdockan. Det kommer se ut något som detta, och förhoppningsvis får ni se den på imorgon.



Provade även med att sätta på kristallen som hänger som ett halsband upptill på klänningen. Kristallerna, som är från en kristallkrona, köpte jag på en antikmarknad på Gotland i somras och vore kul att få använda dem, hade tänkt gör ett halsband av dem först.




Så här ser den ut baktill än så länge:


H&Ms VÅR OCH SOMMAR

Hittade dessa godbitar hos Linn som hade varit på H&Ms pressvisning inför vår och sommar 2010.

Halsbandet ser helt underbart ut, sådant blir det nog till att haffa när det kommer ut i butiken.

Skalbaggeringen är hur cool som helst, får nog bli en sådan med.


RÄNDER

Köpte en stuvbit tyg idag, lite ormskinnsmönstrat svart lacktyg. Tänkte att jag skulle göra en kavaj, möjligtvis med axelvaddar, och fodret ska vara i något slags polyester, mjukistyg.
Hittade en snygg tröja och ett armband från Asos.com.


COOL BILD


VERSACE S/S 10

Tittade på reprisen av Fashion som går på svt, den här veckan visade de Milanos visningar där bland annat Versace och DSquared syntes. Blev riktigt imponerad av Versaces kreationer, som jag tidigare har haft en uppfattning om att vara extremt och lite tantigt mode. Men dessa var riktigt coola och är något som jag ska lägga på minnet till min egen design. Här är mina favoriter:









Jättesnyggt med färgad plast, som även DSquared visade. Och att mönstret från själva tyger fortsätter på plasten och ger en häftig effekt och illusion. De har även hottat upp dräkten som är inspirerad av Chanels tweedtyger.
Silverkjolen känns även som ett måste till våren.


INSPIRATION

Ett snyggt plagg ur Celines s/s 10 kollektion. Går väldigt mycket i den stil jag själv gör.




En idé hur man kan göra en söt spetstopp samt matcha den såg i Stella McCartneys s/s 10 kollektion.




INSPIRATION

En häftig idé till en kofta. Kanske ska be mor sticka (har inte lärt mig det själv än, har inte tålamod) en framsida till en kofta som jag sedan kan sätta ett bakstycke till i något häftigt tyg.


DSquared S/S 10






DSquared har inför kollektionen S/S 10 ett campingtema, vilket inte är helt tydligt. Jag tycker iaf att vissa av kläderna är jättehäftiga, inga man skulle bära till vardags men det går att hämta mycket inspiration ifrån dessa kraetioner. Framförallt att använda plast utanpå andra tyger såsom siden och dylikt för att få en annan mer intressant textur på plagget. Häftigt att matcha en shockceris kjol täckt i plast med en grå collegetröja.    

GILES DEACON S/S 10









Inspirerande med häftiga metallicfärger och material som läder, tunna genomskinliga tyger och plast. Jättesnyggt att bryta av en klänning med en kant nedtill i färgad plast.

KOLLEKTION HÖST 09









KOLLEKTION HÖST 08










ELLEGALAN

Nu är det snart dags för ELLEgalan igen, närmare bestämt den 29e januari. Även detta år har de en designtävling där vinsten är att få sin kreation uppsydd av H&Ms designers samt att få gå på själva galan.
Jag har börjat skissa lite på förslag och är lite sugen på att göra något i plast och läder, som är materialen som min senaste kollektion även gick i. Måste bara hitta något snyggt sätt att presentera allt detta på. Förra året hade vinnaren gjort en hel bok som innefattade inspiration, bilder och teckningar, så det gäller att ligga i.

FASHION BY DICORE S/S 10

Igår kväll var jag på modevisning på Uppsala kotmuseeum vid slottet. Det var häftigt med en annorlunda omgivning och där en kör stod för musiken. Kläderna som visades var av Rules by Mary, Lena Glendor, Emma Pettersson, Seika Lee, SOFIFI, Camilla Norrback, Uniforms for the dedicated, Odeur, Fhonetics, PUDEL och Red Collar Project.



Den som imponerade mig mest, och gav mig idéer och inspiration var faktiskt den enda osignade designern: Emma Pettersson (emmapettersson.se)






En annan klänning som var väldigt häftig och skulle var snygg i en lite nedtonad variant var en som SOFIFI hade gjort i mocka och med en massa dragkedjor:




En trend för killar som visades var hängslen och hur man kan bära upp dem på annorlunda sätt. Jag tyckte att det var allra snyggast med ett par hängslen till en t-shirt där hängslena syntes framtill medan man stoppar dem innanför tröjan baktill.




GÅSBAL



Var på en underbar middag med några vänner, för att sedan gå på balen
på stockholms nation. Designade en ny kjol inför kvällen (bilden), en riktig
marängbakelsedröm.


RSS 2.0